2 OMILJENA DORUČKA ANE IVANOVIĆ ZBOG KOJIH JE NEODOLJIVO ZGODNA NAKON 3 POROĐAJA: Preukusni, a tope salo i brzo se prave

Ana Ivanović je mama tri sina, koja ima i uspešan biznis, a ističe da joj je najbitniji obrok - doručak.

Lepi & Zdravi
Autor:
2 OMILJENA DORUČKA ANE IVANOVIĆ ZBOG KOJIH JE NEODOLJIVO ZGODNA NAKON 3 POROĐAJA: Preukusni, a tope salo i brzo se prave
Ana Ivanović, Foto: Printscreen Instagram - anaivanovic

Ana Ivanović otkako je napustila tenis i započea proces razvijanja sopstvenog biznisa, najvažnije navike nije menjala, a to su redovan trening i zdrava ishrana. Naime, nedavno je postala i mama po 3. put, a ni u jednoj trudnoći nije imala problema sa viškom kilograma. Neretko se mogu čuti komentari da izgleda bolje nego ikada!

A koja su to 2 omiljena Anina doručka?

Kako je jednom prilikom istakla, najradije dan započinje uz tost od avokada.

– Volim dobar tost od avokada za početak dana. Bogat folnom kiselinom, vitaminima K, D, B6 i E, kao i kalijumom, kalcijumom i nezasićenim masnim kiselinama – otkrila je jednom prilikom Ana na pomenutoj mreži.

Avokado je obožavan zbog svog kremastog i glatkog "mesa", koje obiluje brojnim hranljivim materijama. Blago zemljanog ukusa, avokado u nešto više od 200 grama sadrži:

  • 322 kalorije
  • 30 grama masti
  • 4 grama proteina
  • 17 grama ugljenih hidrata
  • 14 grama biljnih vlakana
  • 22% preporučenog dnevno unosa vitamina C
  • 28% preporučenog dnevno unosa vitamina E
  • 35% preporučenog dnevno unosa vitamina K
  • 56% preporučenog dnevno unosa vitamina B5
1 / 5 Foto: Felix Hörhager / AFP / Profimedia

Drugi omiljeni doručak nekadašnje teniserke, a danas veoma uspešne poslovne žene, jeste akai kaša.

- Jedan od mojih omiljenih tipova doručka. Akai činija sa zdravim i ukusnim prelivima poput bobičastog voća, kokosovih pahulja i granole - napisala je Ana ispod fotografije

Akai bobice su ljubičasto voće, plod akai palme, sa područje Severne i Južne Amerike. Poznate su kao „superhrana“, jer su prepune antioksidansa i dobar su izvor esencijalnih aminokiselina i omega masnih kiselina. Takođe su i ukusne, a najviše podsećaju na kupine. U Srbiji se najčešće mogu kupiti u vidu praha, koji se koristi za pravljenje kaše.

Recept za akai kašu:

  • jogurt
  • granole
  • bobičasto voće
  • listići kokosa
  • bademi, lešnici, orah (po želji)
  • med
  • lan
  • cimet
  • akai bobice u prahu

Priprema:

Razmutite dobro u jogurtu akai bobice u prahu, pa njime preliti porciju granola. A onda u dobijenu kažu dodajte ostale namirnice po želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs