Odličan je za leto jer se ništa ne kuva i ne peče! Kremasti kolač sa mlevenim keksom će oduševiti celu porodicu. Brzo i lako se priprema a ukus je stvarno fenomenalan.
Sastoji se iz dva sloja a preko ga možete ukrasiti šlagom i nekim topingom po izboru. Možete se poigrati i sa nekim bobičastim voćem ali svakako i u originalnom receptu je preukusan.
Donji sloj:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr maslaca
- 200 ml mleka
Gornji sloj:
- 100 gr šlaga u prahu
- 200 ml mleka
- 400 gr kisele pavlake 20%
- 300 gr mlevenog keksa
- po želji šećer u prahu
PRIPREMA:
Umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati mleveni keks i opet malo umutiti. Zatim dodati mleko i sve sjediniti. Masa je gusta i nije za mazanje, tako treba da bude.
U pleh dimezija 30 x 20 cm staviti celu masu za koru svuda po malo i onda spatulom rasporediti jednako.
Umutiti šlag sa mlekom, dodati kiselu pavlaku i šećer po želji i sve izmutiti. Zatim dodati mleveni keks i sjediniti. Ova masa treba da je maziva. Ukoliko nije dodajte malo mleka.
Dodati šlag po želji i ostaviti da se dobro ohladi. Prijatno !