ČUVENI RUSKI KUVAR OTKRIO JE RECEPT ZA NABOLJE PUNJENE PAPRIKE: Umesto pirinča stavlja 1 SASTOJAK koji daje POSEBAN UKUS

Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio je recept za punjene paprike koje obožavaju ih i najveći gurmani, ali i oni koji ne vole sve vrste hrane.

Recepti
16:39h Autor:
ČUVENI RUSKI KUVAR OTKRIO JE RECEPT ZA NABOLJE PUNJENE PAPRIKE: Umesto pirinča stavlja 1 SASTOJAK koji daje POSEBAN UKUS
Recept poznatog ruskog kuvara za najbolje punjene paprike, Foto: Printscreen Youtube / SOS Kitchen

Čuveni ruski kuvar Vjačeslav Кrasilnikov otkrio je svoj recept za punjene paprike koji svakoga osvoji još pri prvom zalogaju! Pripremljenje paprike po njegovim savetima se tope u ustima, a miris je predivan! Obožavaju ih i najveći gurmani, ali i oni koji ne vole sve vrste hrane.

Pratite sledeće smernice i napravićete punjene paprike kojima niko neće moći da odoli:

1. Kratko natopite paprike

U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).

Punjene paprike
foto: Shutterstock

2. Dobar nadev je ključan

Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite.

Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljen pirinač neće upiti svu tečnost, pa će samim tim i nadev biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, njega dodajte u proprženi crni luk (isto na puteru) i u gotovo meso dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev i dobro sjedinite. Naravno začinite po želji, piše Stvar ukusa.

3. Pirinač zamenite tikvicama

Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije.

4. Zasecite paprike

Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike i lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije.

5. Ne punite paprike do vrha

Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs