NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i LENJOM PITOM

Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu lenju pitu

Recepti
Autor:
NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i LENJOM PITOM
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250gr parizera
  • 250gr sira
  • 250gr kačkavalja

Preliv:

  • 6 jaja
  • 300ml mleka
  • 4 kašike kisele pavlake

Začini:

  • Ulje, so, biber
    Popara iz rerne
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.

U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.

U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs