Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250gr parizera
  • 250gr sira
  • 250gr kačkavalja

Preliv:

  • 6 jaja
  • 300ml mleka
  • 4 kašike kisele pavlake

Začini:

  • Ulje, so, biber
popara.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.

U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.

U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.

Bonus video:

00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes
00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes

Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu lenju pitu

Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu lenju pitu