NAJLEPŠA TORTA OD JABUKA PO RECEPTU ČUVENOG STEVE KARAPANDŽE: Pravi se brzo i lako, jeftina je i nestaje sa stola ODMAH

Recept Steve Karapandže za tortu od jabuka obavezno zabeležite, jer posle prvog porbanja - stalo ćete je praviti.

Recepti
13:30h Autor:
NAJLEPŠA TORTA OD JABUKA PO RECEPTU ČUVENOG STEVE KARAPANDŽE: Pravi se brzo i lako, jeftina je i nestaje sa stola ODMAH
Recept Steve Karapandže za tortu od jabuka, Foto: Shutterstock / Printscreen Youtube / Večernji list

Čuveni kuvar Stevo Karapandža pravi fenomenalne slane specijalitete, ali je i te kako vešt i u pravljenju raznih kolača i torti. Torta od jabuka po njegovom receptu je postala omiljena poslastica mnogima, čak je i najveće sladokuce osvojila već pri prvom zalogaju. Ukoliko je do sada niste probali, obavezno je napravite - sigurni smo da će začaš nestati sa stola i postati novi omiljeni slatkiš u vašoj kući.

Jabuke
foto: Shutterstock

Šta je sve potrebno od sastojaka?

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 240 g putera
  • 10 g soli

Za nadev:

  • 1 kg jabuka
  • 100 g rastopljenog putera
  • 100 g šećera
Stevo Karapandža
foto: Printscreen Youtube / BalkanTrip TV

Kako pravi ovu tortu slavni kuvar?

Isecite puter na komade. U činiji isecite puter za testo na komade i posolite. Viljuškom umutite puter, pa dodajte brašno i brzo promešajte. Dodajte dovoljno vode da dobijete meku, ali kompaktnu masu. Zamesiti testo rukama i ostaviti da se odmori. Očistite jabuke i isecite ih na tanke kriške.

Stavite testo na glatku površinu posutu brašnom. Razvaljajte testo na 2-3 mm debljine. Da se ​​testo ne bi lepilo za vas, oklagju pospite brašnom. Stavite testo na pleh i oblikujte krug oko kojeg ćete uvijati ivicu. Izbockajte testo viljuškom da se ne bi stvarali mehurići, pa poređajte kriške jabuke gusto jednu do druge. Pospite šećerom i prelijte otopljenim puterom.

Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Čim šećer počne da se karamelizuje, kolač je gotov.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs