Sastojci:
- 400gr pilećeg filea
- 100gr praziluka
- 300gr tikvica
- 6 čena belog luka
- 50gr slaninice
- 150ml pavlake za kuvanje + 50ml vode
- oko 100gr sira(kačkavalja)
- oko 2 kaškike parmezana
- malo soli i bibera
- 1 kašika paradajz pirea
Za pire krompir:
- 700gr krompira
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema: U dubljem tiganju na masnoći prodnistajte sitno seckano pileće belo meso. Kada se prodinsta, pokupite ga iz tiganja u tanjir, a na toj masnoći predinstajte praziluk i beli luk. Zatim dodajte seckanu tikvicu i slaninicu, a potom i začine, i pavlaku za kuvanje. Kada se sve skrčka, vratite u taj sos piletinu i sve izmešajte. Preručite sve u vatrostalnu činiju, a potom od pire krompira pravite loptice koje ćete staviti po vrhu smese. Zapecite sve u rerni, pospite sa još malo kačkavalja i peršuna i poslužite toplo.
Bonus video: