GANAŠ TORTA OD GOTOVIH KORA: Najlepša rođendanska poslastica po Rudolfovom receptu, pravi se najbrže do sada

Ganaš torta po receptu Rudolfa Van Veena je savršenstvo bez mane

Recepti
Autor:
GANAŠ TORTA OD GOTOVIH KORA: Najlepša rođendanska poslastica po Rudolfovom receptu, pravi se najbrže do sada
Kako se pravi Ganaš torta?, Foto: Printscreen/youtube

Rođendanska torta nikad nije bila jednostavnija za pravljenje pomoću gotovih kora:

Sastojci:

  • Jedno pakovanje gotovih korica za tortu

Fil:

  • 500ml slatke pavlake
  • 500g. čokolade
  • 500 grama šlag krema
  • malo mleka
  • 150 grama čokoladnog mleka

Priprema: Pustiti da se čokolada istopi u slatkoj pavlaci ali ne da proključa. Ostaviti u frižider na par sati da se potpuno ohladi. Zatim umutiti penasto.

400- 500g. šlag krem umutiti sa mlekom.

Uzeti oko 150 ml čokoladnog mleka i njime kvasiti samo prvu koricu. Zatim filovati koricu, pa ganaš fil, pa šlag, pa komadiće druge kore, pa šlag, treća kora, ganaš krem i po vrhu staviti oko 200 grama kikirikija, oraha, lešnika ili badema. Zatim tortu ostaviti da prenoći u frižider.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs