JAKO KREMASTA I VEOMA UKUSNA BOEM TORTA: Stari recept iz vremena Jugoslavije za ovu rado viđenu poslasticu svih trpeza

Njen ukus je prosto fantastičan a odlična je za sve povode i različita slavlja.

Recepti
Autor:
JAKO KREMASTA I VEOMA UKUSNA BOEM TORTA: Stari recept iz vremena Jugoslavije za ovu rado viđenu poslasticu svih trpeza
Recept iz bivše Jugoslavije za najkremastiju Boem tortu., Foto: printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Torta koja će oduševiti sve ljubitelje slatkiša. Idealana je za razna slavlja i uvek rado viđena na trpezi. Nekada se pripremala širom bivše Jugoslavije.

Specifična je po tome što priprema prvo kreće od fila pa tek onda pripremamo kore.

Sastojci za Fil:

  • 12 Žumanaca
  • 200gr Šećers
  • 4 Kasike Gustina
  • 4 Kasike Brašna
  • 1 Vanilin Šećer
  • 600ml Mleka
  • 400gr Putera
  • 200gr Bele Mlečne Čokolade
  • 200gr Mlečne Čokolade

Prvo odvojiti žumanca od belanaca a potom belanca preručiti u veću činiju. Dodati vanilin šećer i 200g šećera pa promešati da se sjedini. Nakon toga dodati 4 kašike brašna i umutite da ne bi bilo grudvica a potom dodati i četiri kašike čvrstina.

Mleko ostaviti da proključa pa u njega postepeno dodavati ovaj fil. Smanjiti temperaturu i dobro mešati dok se ne napravi puding.Dok je fil još uvek vruć dodati puter pa sve lepo sjedinti mikserom. Nakon toga filove podeliti na dva dela pa u jedan dodati crnu a u drugi belu čokoladu. Oba fila potom umutiti mikserom i ostaviti ih u frižider na hlađenje.

Fil
foto: printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja

Sastojci za 3 Kore:

  • 12 Belanaca
  • 200gr Šećera
  • 300gr Lešnika ispečenih u rerni
  • 3 Kašike Kakao Praha

Sve deliti na tri dela jer se prave tri kore. Umutiti belanca u čvrst sneg a potom dodati šećer, mlevene lešnike i kakao pa promešati lagano špatulom i peći u kalupu nekih 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 srepeni. (jedna kora)

Torta
foto: printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs