Jelo na kašiku

RUČAK ZA DANAS: Vrhunska bela teleća čorba po starinski! (RECEPT)

Samo jedan tanjir ove divne čorbice okrepiće vam i dušu i telo

Recepti
08:04h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Vrhunska bela teleća čorba po starinski! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 400 g telećeg mesa od vrata ili buta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 50 g celera, 1 koren peršuna, 100 ml ulja, 2 kašike brašna, 100 g kisele pavlake, 1 žumance, 1 kašičica biljnog začina, po ukusu biber i so, 2-3 lista lovora, malo svežeg peršuna.

Priprema: Meso usitniti na sitne komadiće, dinstati na vrelom ulju. Dodati iseckano povrće, crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna. Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.

Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti kašičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri. Naliti 2 l vode i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.

U manjoj posudi umutiti žumance sa 100 g kisele pavlake i dodati provreloj čorbi. Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom.

Čorbicu vratiti na vatru i kuvati još 10-tak minuta, posuti seckanim svežim peršunom i lovorom, poklopiti i skloniti sa vatre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs