Pileće belo meso je jedna od najzdravijih namirnica životinjskog porekla, te je u mnogim domovima redovno na meniju.
Samo sto grama pilećeg belog mesa ima 31 gram proteina, bez previše masti.
Ali pileći file ima tendenciju da bude izuzetno suvo jelo i lako ga je "isušiti" u tiganju ili pržiti jer nema mnogo masti.
Upravo zbog toga su korisni trikovi uz pomoć kojih ćete izbeći ove situacije, te dobiti sočno belo meso.
- Kada pileći file izvadite iz zamrzivača, najpre ga morate u potpunosti otopiti na sobnoj temperaturi.
- Nakon toga, preporučuje se da začinima i maslinovim uljem pokrijete sve površine mesa. Najbolje je da koristite so, biber i beli luk u prahu, ali možete birati i druge začine po ukusu.
Evo kako se sprema tradicionalna musaka: Stari recept za provereno dobro jelo! (VIDEO)
- Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte na visokoj temperaturi.
- Kada se ulje dobro ugreje, ubacite meso u tiganj i ostavite da se prži jedan minut.
- Nakon toga, smanjite temperaturu, okrenite meso i poklopite tiganj.
- Ostavite meso deset minuta da se "krčka" na tihoj vatri, te posle toga ugasite ringlu.
- Ostavite meso da tako odstoji još deset minuta sa i nikako ne podižite za to vreme poklopac sa tiganja.
- Zatim poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga na manje komade.
Hrskavi pileći bataci: Uzmite pivo, nađite hladovinu i uživajte! (VIDEO)