Sastojci:
- 300 grama pšeničnog, raženog ili integralnog brašna
- 200 ml vode
- 1 kašika soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica maslinovog ulja
- začini po želji (origano, malo majčine dušice)
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Pomešajte sve sastojke i napravite glatko testo.
- Začine umešajte u testo ili na kraju pospite po lepinjicama.
- Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.
- Stavite malo brašna na dlanove, te prstima razvlačite i oblikujte lepinje.
- Ako vam se testo lepi za ruke, možete ga oblikovati u tiganju kašikom.
- Na malo ulja ispecite lepinjice s obe strane.
- Ovako spremljene lepinjice možete prethodno puniti sirom i tako ih peći.
U nastavku vam donosimo recept za lepinje koje će vam ukućani uvek tražiti
Budi deo Stil zajednice.