Sastojci:
- 10 pečenih paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 200 g kisele pavlake
- 4 jaja
- 100 ml ulja
- 1 glavica luka
- 150 grama pirinča
- pola vezice peršinovog lista
- 1 kašika suvog začina
- so
- biber
Gulaš sa pečurkama: Neverovatno ukusan ručak koji će vas savršeno nahraniti! (RECEPT)
Priprema:
- Operite i skuvajte pirinač.
- Iseckan luk izdinstajte na ulju pa dodajte mleveno meso, pirinač, začine i naseckano lišće peršuna.
- Krčkajte 5 do 7 minuta.
- Paprike ogulite i očistite od semenki.
- Vatrostalnu posudu ili pleh podmažite uljem, poređajte paprike, nadev, umućena jaja i pavlaku (i njih malo začinite) pa opet papriku, nadev, premaz od pavlake i jaja i tako dok sve ne potrošite.
- Na kraju treba da budu paprika i premaz od pavlake.
- Pecite na najjačoj temperaturi oko 30 minuta.
Sočan rolat od kupusa i mesa: Sarma je upravo dobila najjaču konkurenciju! (RECEPT)