Ove kiflice možete praviti i u slatkoj ili slanoj verziji, a svideće vam se i prazne.
Punite ih marmeladom, sirom i šunkom ili svežim sirom.
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 dl ulja
- 2 dl mleka
- 1 jogurt
- kockica svežeg kvsaca
- kašika šećera
Kobne greške prilikom kuvanja zamrznutog povrća: Zato mu uništavate hranljivost i boju!
Priprema:
- Kvasac izmrvite i pomešajte sa šećerom i toplim mlekom, te ostavite desetak minuta.
- Brašno pomešajte s praškom za pecivo i soli, pa dodajte sve ostale sastojke i zamesite testo.
- Ostavite testo pokriveno čistom kuhinjskom krpom da se diže oko 30 minuta.
- Razvaljajte i seckajte male trouglove, pa umotajte u kiflice.
- U ovoj fazi pripreme možete puniti kiflice nadjevom po želji.
- Poslažite ih na lim za pečenje, ali gledajte da budu razmaknute jedna od druge jer će tokom pečenja da narastu.
- Premažite ih žumancetom pomešanim sa kašikom mleka, pa pospite susamom.
- Pecite na 200 Celzijusa oko 25 minuta u zavisnosti o veličine kiflica.
- Gotove su kad dobiju zlatnožutu boju.