probajte

Nikad mekše kiflice: Slane ili slatke, birajte po želji! (RECEPT)


Brzo su gotove i jednostavne za pripremu, a oduševiće ukućane

Recepti
10:13h Autor:
Nikad mekše kiflice: Slane ili slatke, birajte po želji! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ove kiflice možete praviti i u slatkoj ili slanoj verziji, a svideće vam se i prazne.

Punite ih marmeladom, sirom i šunkom ili svežim sirom.

Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • kašičica soli
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mleka
  • 1 jogurt
  • kockica svežeg kvsaca
  • kašika šećera

Kobne greške prilikom kuvanja zamrznutog povrća: Zato mu uništavate hranljivost i boju!

foto: Profimedia

Priprema:

  • Kvasac izmrvite i pomešajte sa šećerom i toplim mlekom, te ostavite desetak minuta.
  • Brašno pomešajte s praškom za pecivo i soli, pa dodajte sve ostale sastojke i zamesite testo.
  • Ostavite testo pokriveno čistom kuhinjskom krpom da se diže oko 30 minuta.
  • Razvaljajte i seckajte male trouglove, pa umotajte u kiflice.
  • U ovoj fazi pripreme možete puniti kiflice nadjevom po želji.
  • Poslažite ih na lim za pečenje, ali gledajte da budu razmaknute jedna od druge jer će tokom pečenja da narastu.
  • Premažite ih žumancetom pomešanim sa kašikom mleka, pa pospite susamom.
  • Pecite na 200 Celzijusa oko 25 minuta u zavisnosti o veličine kiflica.
  • Gotove su kad dobiju zlatnožutu boju.

Zalivene ćufte: Savršen ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs