Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 šolje bademovog mleka
- 3/4 šolje vode
- 2 zrele banane (jedna isečena na kockice, druga isečena na kolutiće)
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 1/3 šolje iseckanih oraha
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 2 kašike sitno iseckane čokolade s velikim procentom kakaoa
Domaći sladoled sendvič od vanile: Slatko zadovoljstvo! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Zagrejte u šerpi bademovo mleko, vodu, kockice banane, ekstrakte vanile i badema i so.
- Kada počne da vri, sklonite s ringle i umešajte ovsene pahuljice, kakao i kašiku meda.
- Vratite šerpu na ringlu, te kuvajte na srednjoj temperaturi, te povremeno mešajte dok ovsene pahuljice ne omekšaju, oko 6 do 7 minuta.
- Kada je kaša skuvana sipajte je u činije i preko stavite kolutiće banane, kašiku meda i iseckane orahe.
- Preko po želji možete dodati i cimet i komadiće iseckane čokolade s većim procentom kakaoa.
Brza pita bez kora: Ukus obara s nogu, ovo ovo čudo morate probati! (RECEPT)