Sastojci:
200 grama očišćene bundeve 600 grama sira 1 parče hleba 400 mililitara kisele pavlake 2 jaja 200 mililitara kisele pavlake 100 grama heljidinog brašna 100 grama belog brašna 1 jaje 50 grama putera 150 mililitara mleka ulje so mleveni crni biber
Način pripreme:
U dublji sud sa heljdinim brašnom dodamo belo brašno, rastopljeni puter, jaje i 200 mililitara pavlake.
Posolimo i nastavimo da mesimo testo rukom. U sud sa izrendanom bundevom, iz koje smo istisnuli tečnost, dodamo rendani sir, prethodno u mleku potopljen i isceđen hleb, 2 jaja i 200 mililitara kisele pavlake. Posolimo i pobiberimo. Od testa formiramo duguljasti oblik, isečemo na pola i razvučemo koru. Stavimo u nauljenu tepsiju, dodamo fil i stavimo drugu koru. Krajeve uvijemo ka unutra. Gibanicu premažemo preostalom kiselom pavlakom i isečemo na parčiće. Pečemo 40 minuta na 200 stepeni.