Korica je sa dodatkom kakoa pa izgleda čokoladno, a beli fil je od sitnog sira. Kolač podseća na minjone, popularan desert koji svi volimo.
Evo kako možete da ga napravite.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 60 ml ulja
- 70 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike kakaoa
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Punjenje:
- 220 g mladog sira
- šećer po ukusu
- 1 jaje
- kašika kukuruznog skroba
- vanilin šećer kesica
Priprema:
- Veličina kalupa na unutrašnjoj ivici je 21 cm.
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj činiji.
- U drugoj činiji pomešajte sitan sir sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte i jaje pa umutite mikserom da nema grudvica.
- Dodajte potom skrob i promešajte.
- U trećoj činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dok mutite lagano dodajte ulje a potom i mleko.
- Kada ste dobro umutili dodajte onu prvu smesu sa brašnom pa umutite mikserom.
- U pleh koji je prekriven pek papirom izručite smesu, poravnajte.
- Fil od sira prebacite u poslastičarski špric (Kesu) pa pravite trake prvo po sredini, a potom i po krajevima.
- Trake podebljajte slobodno kako biste istrošili ceo fil.
- Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta.
- Vreme pečenja i temperatura zavise od karakteristika rerne. Isecite na kocke pre posluživanja.