probajte

OVAKO SE PRAVI NAJEDNOSTAVNIJA BAKLAVA: Turske domaćice otkrile caku kako da poslastica uspe iz prvog puta! (RECEPT)


Baklave su svima omiljena poslastica, a sada ih napravite nikad lakše.

Recepti
19:15h Autor:
OVAKO SE PRAVI NAJEDNOSTAVNIJA BAKLAVA: Turske domaćice otkrile caku kako da poslastica uspe iz prvog puta! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ako nikada niste pravili, ne brinite, sada će vam baklave uspeti iz prvog pokušaja. Nikad prostiji recept, bez puno muke, a kako svi vole ovaj kolač možete ga praviti u raznim prilikama.

Takođe, možete da pročitate i kada je pravi trenutak da baklave prelijte sirupom ili agdom.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 1,5 šolje sirovih pistaća
  • 226 g putera
  • 60 ml ulja

Za sirup:

  • 2 šolje vode
  • 2 šolje šećera
  • 1 kriška limuna
  • prstohvat soli
Baklava, Pita
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Prvo skuvajte sirupa tako što ćete pomešati sve sastojke.
  • Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte još 12-15 minuta.
  • Ohladite na sobnoj temperaturi.
  • U malom tiganju istopite puter na niskoj temperaturi i dodajte ulje.
  • Uzimite zemljanu posudu i isecite listove po njoj, pa zatim nauljite posudu sa smesom od putera i ulja.
  • Polovinu listova stavite u tepsiju i svaki premažite smesom od putera.
  • Preko stavite sirove pistaće i nastavite da ređate kore.
  • Obavezno svaku premažite uljem i puterom.
  • Isecite je na dijamante i pecite 35-40 minuta.
  • Vruću baklavu prelijte sa proglađenim sirupom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs