Sastojci:
– 2 margarina ili putera – 650 gr šećera u prahu – 15 jaja – 700 gr čokolade za kuvanje – 9 kašika brašna – 700 gr šlag krema od čokolade – 1 l mleka
Priprema:
Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca.
Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika. Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 C, 10 do 15 minuta.
Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 gr šlaga sa 1 l mleka. Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.
Prijatno!