U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru.
Sastojci:
– 120 g crne čokolade – 120 g šećera – 120 g putera – 220 g keksa
Za podmazivanje:
– pola kašike putera
Za glazuru:
– 220 g crne čokolade
Za ukrašavanje:
– 20 g čokolade – malo mlevenog keksa ili oraha
Priprema:
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.
Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom za mućenje, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.
Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima (mogu i listići badema, po želji).