NIŠTA SLAĐE, A LAKŠE ZA PRIPREMU

OMILJENA TORTA KRALJICE ELIZABETE: Čokoladna eksplozija, spremna za 15 minuta!(RECEPT)

Britanska kraljica Elizabeta ne kreće ni na jedan put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom nakon večere.

Recepti
Autor:
OMILJENA TORTA KRALJICE ELIZABETE: Čokoladna eksplozija, spremna za 15 minuta!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru.

Sastojci:

– 120 g crne čokolade – 120 g šećera – 120 g putera – 220 g keksa

Za podmazivanje:

– pola kašike putera

Za glazuru:

– 220 g crne čokolade

Za ukrašavanje:

– 20 g čokolade – malo mlevenog keksa ili oraha

Priprema:

Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).

Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.

Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom za mućenje, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.

Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.

Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima (mogu i listići badema, po želji).

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs