Većina je navikla da za tortu sa korama pali rernu, ali ovde vam neće biti potrebna. Sve se sprema na ringli, a izgleda kao iz poslastičarnice.
Osvežavajuću ukus maline u kombinaciji sa vanilom oduševiće goste, a torta je izuzetno lagana, te će u tren nestati sa vašeg stola.
Sastjci za koru:
- 400 g brašna
- 170 g putera
- 100 g šećera
- 6 ml ekstrakta vanile
Za crveni fil:
- 500 g smrznutih malina
- 200 g šećera
- 30 g gustina
- 20 ml vode
Priprema:
- U brašno dodajte šećer, sitno naseckani puter i ekstrakt vanile, pa rukama dobro sve sjedinite.
- Smesu pržite u tiganju dok ne dobije zlatasto-braonkastu boju.
- U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom, stavite jedan sloj ove kore.
- U gustin dodajte šećer, tri cela jajeta i sve umutite ručnom mutilicom.
- Smesu ulijte u mleko i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje.
- Kada se zgusnulo dodajte puter.
- Tanak sloj fila premažite preko kore u kalupu, možete da koristite i špric ukoliko će vam biti lakše.
- Maline u koje ste dodali šećer lagano rastapajte na ringli, konstantno mešajući.
- Gustim rastopite sa vodom pa dodajte u sos.
- Jedan red crvenog fila stavite preko belog u kalup.
- Ponovo premazujte sve istim redom dokle god imate sastojke.
- Na vrhu treba da vam bude crveni fil od malina.
- Ostavite u frižideru na 2 sata da se stegne, potom skinite kalup i spremna je za služenje.