Prelepe čokoladene štanglice sa orasima i suvim grožđem koje se pripremaju za manje od 15 minuta. Mogu da posluže i za slavski desert uz klašične sitne kolače.
Sastojci:
- 150 g šećera
- 100 ml mleka
- 20 ml ulja
- 80 g putera
- 8 gr vanilin šećera
- 4 kašike kukuruznog škroba
- 5 kašika brašna
- 1,5 kašika kakao praha
- 50 gr suvog grožđa
- 50 g seckanih oraha
Priprema:
- Šećer zajedno sa mlekom, uljem, puterom i vanilin šećerom sipajte u šerpu i sve kuvatjte uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku masu.
- Kada prokuva dodati kukurizni skrob, brašno i kakao.
- Nastaviti sa kuvanjem i mešanjem dok se skroz ne zgusne.
- U prohlađenu smesu dodati suvo grožđe i orahe.
- Ulijti u tepsiju, prethodno obloženu prijanjajućom folijom, kojom ćete takođe pokriti odozgo.
- Ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne.
- Kada se dovoljno stvrdlo uklonite foliju i isecite na na štanglice.