Sastojci:
- 1 kašika suvog začina
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike mekog belog brašna
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog lista peršuna
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kurkume
- ulje
- 75 ml soja sosa
- 2 kašike susama
- 2 čena belog luka
- 50 ml vode
Uputstvo:
Pomešati kukuruzno i belo brašno, suvi začin, crvenu papriku, beli luk u prahu, peršun, kurkumu i biber i sve izmešati. Batake odvojiti od zabataka pa malo zaseći. Uvaljati u ovu mešavinu svaki komad mesa posebno. U manju šerpu usuti ulje. Koristimo manju a dublju šerpu i sipamo više ulja tako da se peče skoro kao u fritezi.
Pečemo na srednjoj vatru uz okretanje između 15 i 20 minuta. Odlužiti na ubrus. U tiganj usuti 3 kašike ulja, pa dodati izgnječen beli luk. Minut ga propržiti pa dodati susam, pa i njega promešati minut a zatim naliti i soja sos i vodu. Ostaviti da provri pa poslagati u tiganj batake i zabatke tako da vam sve stane u jedan red. Poklopiti i ostaviti na baš slaboj vatri da sve zajedno malo provri. Otklopiti pa okrenuti meso, opet poklopiti i isključiti vatru. Ostaviti još sve u tom tiganju da se ukusi sjedine pa poslužiti toplo.
Prijatno!