Još uvek smo u periodu slava i raznih proslava, a uz svaku svečanu trpezu neizostavna je salata. Ukoliko se odlučite za Metropol salatu, sigurno nećete pogrešiti jer savršeno ide uz sve vrste mesa.
Potrebno:
- 2 mala struka praziluka
- 4 kuvana jajeta
- 4 srednjih krompira
- 1 kasika senfa
- 200 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 4 struka mladog luka
Priprema:
Oprati dobro praziluk i iseci ga na kolutove i blansirati ga oko 5 minuta u vreloj vodi, resetkastom kasikom izvaditi i prelivati hladnom vodom.
Krompir oljustiti pa iseci na kockice i skuvati u posoljenoj vodi.
Takođe stavite i jaja da se kuvaju, kada su skuvana, ohladite ih i oljustite, te ih iseckajte na kockice. Mladi luk oprati pa iseci na krugove. Dodati senf, majonez, kiselu pavlaki, soli i bibera, sve lagano izmesajte i ostaviti da se dobro ohladi.