Ako može da se bira, radije uvek uzmite domaće, a belu nutelu možete sami da napravite i najbolja stvar je to što u nju ne ide ni gram šećera.
Potrebno:
- 4 kašike proprženih mlevenih badema
- 100 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 90 g maslaca
- 1 kašika džema po izboru (breskva, kajsija, malina)
- 1 kašika meda
- po želji malo narendane pomorandžine kore
Priprema:
Oljuštene bademe lagano popržite i fino sameljite. Pavlaku stavite na plamen i zagrejte, pa u nju mešajući rastopite narendanu belu čokoladu. U rastopljenu smesu pavlake i čokolade dodajte na sitnije kockice naseckan maslac i sve dobro miksanjem sjedinite. Dodajte bademe i sve lepo sjedinite. Ukus dodatno oplemenite kašikom džema i meda. Dobijeni namaz stavite u teglu i ohladite.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Noizz Food)