Ako može da se bira, radije uvek uzmite domaće, a belu nutelu možete sami da napravite i najbolja stvar je to što u nju ne ide ni gram šećera.

Potrebno:

  • 4 kašike proprženih mlevenih badema
  • 100 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 90 g maslaca
  • 1 kašika džema po izboru (breskva, kajsija, malina)
  • 1 kašika meda
  • po želji malo narendane pomorandžine kore

Priprema:

Oljuštene bademe lagano popržite i fino sameljite. Pavlaku stavite na plamen i zagrejte, pa u nju mešajući rastopite narendanu belu čokoladu. U rastopljenu smesu pavlake i čokolade dodajte na sitnije kockice naseckan maslac i sve dobro miksanjem sjedinite. Dodajte bademe i sve lepo sjedinite. Ukus dodatno oplemenite kašikom džema i meda. Dobijeni namaz stavite u teglu i ohladite.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Noizz Food)

Bilo da vam treba namaz za hleb, palačinke, kroasane ili da samo imate da nešto zahvatite kašikom iz tegle, domaća bela nutela će postati vaša omiljena verzija krema.