Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 100gr kristal šećera
- 2 supene kašike vode
- 2 supene kašike mleka
- 2 supene kašike ulja
- 100gr brašna
- 2 supene kašike kakao praha
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 800ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 3 pudinga od karamele
- 200gr maslaca
- 10 kašika kristal šećera
- 400ml slatke pavlake
- 1 želatin
Priprema: Izmiksirati belanca, dodati šećer, zatim žumanca, vodu, mleko i ulje. Nastaviti sa miksiranjem pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Presuti u pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta. U vruće mleko dodati puding, šećer, vanilin šećer i maslac i kuvati dok se ne zgusne. Preko ohlađenog biskvita staviti fil. Odozgo staviti izmiksiranu slatku pavlaku u oju smo dodali jedan aktivirani želatin. Dekorisati po želji. Prijatno!
S