Kada vam se jede nešto slatko, a u kući imate jabuke onda će vas oduševiti ovaj recept. Ostale sastojke sigurno već imate, potrebno vam je samo malo vremena. Izdašan kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju, idealan je uz popodnevnu kafu ili čaj.
Sastojci za fil:
- 5 rendanih jabuka
- 3 kašike šećera
- 12 g vanilin šećera
Za koru:
- 7 jaja
- 120 g šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
- Jabuke pomešajte sa vanilin i običnim šećerom pa kuvajte deset minuta uz konstantno mešanje.
- Treba da dobijete mekanu pastu i da vam se šećer skroz otopi.
- Umutite cela jaja sa šećerom, potom dodajte ulje i mleko.
- Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i ubacite u smesu.
- Lagano ručno mešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je izlijte u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje.
- Pecite na 200 stepeni maksimum pola sata.
- Ostavite da se potpuno ohladi.
- Koru podelite na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu.
- Preko stavite fil od jabuka i potom preklopite drugom korom.
- Pospite šećerom u prahu i secite na trouglove.