Ljudi često pohuju ili griluju belo meso, pa vam predlažemo da napravite lagane i ukusne pljeskavice od piletine. Mogu da se jedu i same, ali kao prilog možete da spremite zanimljiv pire od karfiola ili neku osvežavajuću salatu. Sastojke već imate kod kuće, a pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- peršun, mirođija
- 3 jajeta
- 80 g mocarela sira
- 3 kašike majoneza
- 50 g brašna
Priprema:
- Piletinu isecite na kockice.
- Dodajte seckani peršun i jaja.
- Dobro promešajte, pa dodajte rendanu mocarelu i majonez.
- Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu.
- Dobro promešajte.
- Zatim dodajte i brašno i sve lepo sjedinite.
- Kašikom vadite smesu i stavljajte u zagrejano ulje.
- Pržite dok ne budu spremni.