Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Minestrone supa ili u prevodu s italijanskog jezika "velika supa", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana. Današnja verzija recepture ove popularne supe razlikuje se gotovo u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.
Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.
Sastojci:
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Lako se pravi, a izuzetno je zdrava i dobro zasiti!
Budi deo Stil zajednice.