Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Minestrone supa ili u prevodu s italijanskog jezika "velika supa", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana. Današnja verzija recepture ove popularne supe razlikuje se gotovo u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.

Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Sastojci:

  • 200 g graška
  • 200 g tikvica
  • 200 g paradajza
  • 1,5 l temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja makarona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola celera
  • svež peršun
  • so, biber
  • malo parmezana

Lako se pravi, a izuzetno je zdrava i dobro zasiti!