HIT SUPA ZA MRŠAVLJENJE OD DVA SASTOJKA IZ MEGAPOPULARNE SERIJE: Dijetalno čudo! (RECEPT)

Pravi se brzo i lako

Recepti
Autor:
HIT SUPA ZA MRŠAVLJENJE OD DVA SASTOJKA IZ MEGAPOPULARNE SERIJE: Dijetalno čudo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Francuskinje se kunu u nju, kako Emili saznaje od svog šefa u seriji Emili u Parizu.

Ova čarobna supa je navodno pravo dijetalno čudo, a recept sadrži samo dva sastojka. To je jednostavna supa od praziluka koju, slično kao i sok za čišćenje, treba konzumirati za vikend. Osim što je prepun hranljivih materija, praziluk ima blagi diuretski učinak. I najbolje od svega: supa ne samo da se priprema super brzo, nego su vam za nju potrebna samo dva sastojka!

Sastojci za jednu osobu za vikend:

• 1 kg praziluka

• voda

Priprema: Dobro očistite i operite praziluk. Odsecite zelene krajeve sa belog dela. Za supu se koristi samo beli deo, a preostali zeleni se može koristiti u druge svrhe, npr. za bujon za drugu supu.

Grubo iseckajte praziluk, stavite u veći lonac i nalijte vodom. Zakuvajte tečnost i kuvajte bez poklopca do 30 minuta. Tečnost se sada može sipati u boce. U zavisnosti od ukusa, supa od praziluka se može zagrejati ili piti na sobnoj temperaturi.

U idealnom slučaju konzumirajte oko šoljicu svaka dva do tri sata. Kuvani praziluk možete da jedete i kao obrok tokom detoks vikenda: tada ga začinite s malo maslinovog ulja, soka od limuna, soli i bibera, i malo iseckanog peršuna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs