Sastojci:
- 800 g bajatog hleba
- oko 400 ml mleka
- 2 paprike
- 3–4 kašike putera
- 2 kašike svežeg, seckanog peršuna
- 4 jajeta
- so, biber, muskatni oraščić
- 50 g rendanog topljenog sira ili parmezana
- po 50 g nekog jačeg sira, na primer kozjeg i plavog
Priprema:
Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša, piše Lepa&Srećna.
Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede, i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 Celzijusovih stepeni.
Savet: Hleb od juče možete da iskoristiti i tako što ćete ga osušiti, samleti i sami napraviti prezle.