Treba vam nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena. Sastojci:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 8 g vanilin šećera
- 60 g šećera
- 80 ml ulja
- 7 g praška za pecivo
- 330 g brašna
- 250 g džema po izboru
Priprema:
- Umutite jaja sa prstohvatom soli, vanilin šećerom i šećerom.
- Dodajte ulje pa još malo mutite žicom.
- Dodajte i brašno sa praškom za pecivo pa umešajte špatulom.
- Umesite testo rukama.
- Podelite na dve kuglice, pa jednu zamotajte u providnu foliju i ostavite u zamrzivač na 15 minuta.
- Onu drugu lopticu razvucite na površinu okruglog kalupa u kom ćete peći.
- Kada ste razvukli testo premažite džemom, a odozgo narendajte onu lopticu testa koju ste zamrznuli.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Pospite šećerom u prahu i služite.