Sačuvajte ovaj recept - trebaće vam! Potrebni sastojci:
- 1 pakovanje svežih kora za lazanje
- 200g kačkavalja (isečenog na listove)
- 200g praške šunke
- 150g šampinjona
- Kečap
- Rendani kačkavalj za posipanje
Sastojci za bešamel:
- 30g rendanog kačkavalja
- 4-5 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 3 kašike otopljenog maslaca
- 450-500 ml mleka
- So, suvi začin
Priprema: Šampinjone iseći na listiće pa ih kratko prodinstati na ulju uz dodatak bibera. U šerpi zagrejati ulje i maslac, dodati brašno, kratko ga propržiti, naliti mleko, dobro mešati da se ne bi stvorile grudvice. Kuvati uz mešanje tako da se dobije gušći sos, dodati so i suvi začina prema ukusu. Pred kraj dodati 25g narendanog kačkavalja.
Uzeti jednu koru, premazati je kašikom bešamela, preko staviti list šunke potom kačkavalj. Na početak staviti pola kašike šampinjona, sve uviti u rolnu. Rolne ređati u pleh predhodno premazan bešamelom. Poređane rolne premazati preostalim sosom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pred kraj posuti preostalim rendanim kačkavaljem i kečapom. Iskoristile smo 10 kora.
Kore kratko skuvati ukoliko nisu savitljive.
Pogledajte pripremu: