Sastojci:
- 1, 2 kg jagnjećih grudi
- 1,2 kg krompira
- 2 šargarepe
- glavica luka
- 1/2 korena celera
- 3 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- ruzmarin
- slatka aleva paprika
- ulje
- so, biber
Priprema:
Jagnjeće grudi isecite na jednake komade, stavite u posudu, začinite alevom paprikom, solju, biberom, drobljenim belim lukom, listićima ruzmarina i prelijte s malo ulja. Sve zajedno dobro izmešajte i stavite na dno vatrostalne posude, piše Lepa & Srećna.
Istim začinima i na isti način u zasebnoj posudi začinite krompir sečen na krupnije komade, luk, šargarepu i celer. Začinjenim povrćem prekrijte meso i sve podlijte belim vinom. Stavite da se peče u zagrejanu rernu, na donji nivo, na 200 stepeni, otprilike pola sata. Zatim meso premestite na povrće i pecite dalje još četrdesetak minuta.
Prijatno!