probajte

RUČAK ZA DANAS: Napravite PILEĆU BAJADERU i oduševite sve goste! (RECEPT)

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Napravite PILEĆU BAJADERU i oduševite sve goste! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 veća pileća bela mesa
  • 200 g dimljenog suvog vrata
  • 150 g tost sira
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • senf
  • 2-3 čena belog luka
  • biber

Priprema:

belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti. Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs