Evo što vam je sve potrebno...
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 150 grama šunke
- 150 grama izrendanog kačkavalja
- 1 žumance
- biljno ulje za pečenje
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 2. Razvucite lisnato testo na debljnu oko pola centimetra pa ga nožem ili rezačem za picu podelite na kocke iste veličine.
3. U sredinu svake kocke stavite malo sira i šunke. 4. Preklopite suprotne krajeve kocke na pola tako da dobijete trougao. Utisnite viljuškom krajeve pogačica kako sastojci ne bi iscureli tokom pečenja. 5. Od žumanca i malo vode napravite smesu pa njom premažite vrh pogačica. 6. Pogačice prebacite na namašćen pleh za pečenje i pecite u rerni oko 15 minuta, odnosno dok se lisnato testo ne porumeni i dobije lepu zlatno-žutu boju. 7. Poslužite toplo uz omljeni sos. Prijatno!