Sastojci:
- 4 jaja
- komadić korena đumbira
- 4 češnja belog luka
- 1 luk
- 2 veća paradajza
- 1/2 šolje sosa od paradajza
- 1/2 ljute papričice
- 1/2 paprike
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice origana
- so, biber, maslinovo ulje, vlašac
Priprema:
1. Blanširajte paradajz pa ga oljuštite.
2. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte naseckani beli luk i đumbir pa pržite dok ne omekša, a onda ubacite i seckani luk. Kad postane staklast, ubacite i paprike.
3. Dodajte paradajz koji ste prethodno iseckali i ostavite dva minuta pa ubacite i pire od pardajza i ostale začine osim vlašca.
4. Kad se paradajz skuva, razbijte jedno po jedno jaje u tiganj i tek nakon desetak sekundi lagano ih umešajte u smesu.
5. Poslužite s vlašcem.
Prijatno!