Kubanski sendvič poznatiji kao medianoče (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju popularnost je doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečenice, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve kriške hrskavog hleba.
Sastojci:
- 2 šnite šunke
- 4 tanka komada pečenice
- 1 hleb
- 2 kašike senfa
- 2 tanke šnite sira
- 1 kiseli krastavac
- maslac
Topi se ustima: Napravite ovaj sendvič, savršena kombinacija sira, spanaća i paradajza! (RECEPT)
Priprema:
- Šunku, pečenicu i sir naseckati na tanke kriške.
- Veći kiseli krastavac naseckajte.
- Hleb presecite na pola, pa ga podeliti u više manjih delova.
- Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirajte, a onda sklonite s tiganja.
- Na donji deo hleba stavite šunku, pečenicu, sir i krastavce.
- Premažite gornju šnitu hleba senfom i preklopite.
- Maslacem premažite gornji i donji deo sendviča.
- Pecite na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane.
- Sendvič prekrite težim tiganjem dok se peče.
- Poslužiti vruće.
Sendvič sa sirom i jagodama: Kombinacija koja će vas očarati! (RECEPT)