Osim u kremasti sos i salatu, spanać možete upakovati i u sendvič, pa ga dodatno pojačati rastezljivim sirom kako bi sendvič bio još slasniji.
Pripremite hrskavi hleb, dodajte mu povrće i ostale sastojke, sve zajedno dobro zapecite na tiganju i uživajte u sjajnom sendviču za doručak, brzi ručak ili večeru.
Najukusniji pica sendvič svih vremena: Pripremite idealnu večeru! (VIDEO)
Sastojci:
- 2 kriške hleba
- 2 paradajza
- 1 luk
- 2 kašika maslaca
- 3 šoljica svežeg spanaća
- 1 čen belog luka
- 1 šoljica topljenog sira
- so
- biber
Priprema:
- Popržite seckani luk na maslinovom ulju 10-15 minuta da poprimi boju.
- Dodajte beli luk sitno seckani paradajz, so i biber. Po želji dodajte i čili. Začinite, pa dodajte spanać.
- Hleb premažite maslacem i lagano ga tostirajte na tiganju.
- Kada postane hrskav, dodajte mu mešavinu spanaća i paradajza, dodajte topljieni sir, poklopite, pa još kratko tostirajte na tiganju, dok se sir ne otopi.
Biće pojeden pre nego što se ohladi: Super sendvič može da nahrani desetoro ljudi! (RECEPT)