Najjednostavniji od svih uštipaka na svetu, pripremljeni samo od brašna, soli, vode i loze su hercegovački uštipci.
Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt.
Sastojci:
• 500 g brašna
• 1 kašičica soli
• 250 ml vode
• 2 kašike loze
• ulje za prženje
Priprema:
1. U brašno dodati so, lozu i vodu i zamesiti gusto tečno testo. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašike kojom se meša.
2. Zagrejati malo ulja u velikom tiganju za palačinke i izliti testo kutlačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obe strane dok ne dobiju žućkastu boju.
Prijatno!
Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt