Lepe se za prste

Tradicionalni hercegovački uštipci: Hrskavi zalogaji koji se tope u ustima! (RECEPT)

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt

Recepti
13:26h Autor:
Tradicionalni hercegovački uštipci: Hrskavi zalogaji koji se tope u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Najjednostavniji od svih uštipaka na svetu, pripremljeni samo od brašna, soli, vode i loze su hercegovački uštipci.

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt.

Sastojci:

• 500 g brašna • 1 kašičica soli • 250 ml vode • 2 kašike loze • ulje za prženje

Priprema:

1. U brašno dodati so, lozu i vodu i zamesiti gusto tečno testo. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašike kojom se meša.

2. Zagrejati malo ulja u velikom tiganju za palačinke i izliti testo kutlačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obe strane dok ne dobiju žućkastu boju.

Prijatno!

Bosanski sevdidžan: Tradicionalni recept za neodoljivu poslasticu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs