Najjednostavniji od svih uštipaka na svetu, pripremljeni samo od brašna, soli, vode i loze su hercegovački uštipci.

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt.

Sastojci:

• 500 g brašna
• 1 kašičica soli
• 250 ml vode
• 2 kašike loze
• ulje za prženje

Priprema:

1. U brašno dodati so, lozu i vodu i zamesiti gusto tečno testo. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašike kojom se meša.

2. Zagrejati malo ulja u velikom tiganju za palačinke i izliti testo kutlačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obe strane dok ne dobiju žućkastu boju.

Prijatno!

Bosanski sevdidžan: Tradicionalni recept za neodoljivu poslasticu! (RECEPT)

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt