Sastojci:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 500 g mascarpone sira
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 200-300 g piškota
- 350 ml jake kafe
- 3 kašike pripravka za kakao napitak
- 300 g tamne čokolade
- 400 g slatke pavlake
- Kakao u prahu
- So
- 1 kašičica limuna
- Rum po želji
Mlečna pogača: Evo kako se pravi najmekše pecivo na svetu! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Zagrejte 150 ml slatke pavlake do ključanja, te prelijte preko tamne čokolade.
- Ostavite da odstoji minut, a zatim mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Ostavite sa strane da se ohladi.
- Razdvojite žumanca od belanaca.
- U belanca dodajte 20 g šećera i umutite u čvrst sneg.
- Izmiksajte žumance s preostalih 100 grama šećera, ekstraktom vanile i prstohvatom soli u svetliju smesu.
- Dodajte kašiku limunovog soka ili sirćeta.
- U žumanca dodajte maskarpone pa dobro izmiksajte.
- Lagano umešajte i belanca.
- Pomešajte kafu s prah kakaoom za napitak, a po želji dodajte i kašičicu ruma.
- Umočite piškote pa ih posložite po dnu posude.
- Piškote prelijte polovinom pripremljenog ganachea pa prekrijte polovinom smese od jaja i maskarponea.
- Ponovite postupak još jednom.
Najkremastija i najslađa čokoladna keks torta: Uživanje koje se sprema za tili čas!(RECEPT)