SOČNA, KREMASTA I NEODOLJIVA

Najkremastija i najslađa čokoladna keks torta: Uživanje koje se sprema za tili čas!(RECEPT)

Lagani čokoladni slatkih savršene teksture i ukusa

Recepti
Autor:
Najkremastija i najslađa čokoladna keks torta: Uživanje koje se sprema za tili čas!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Donji deo:

  • 350 gr mlevenog keksa (po mogućstvu čokoladni, koji ćete samleti)
  • 100 gr maslaca

Fil:

  • 350 ml slatke pavlake
  • 400 gr kisele pavlake
  • 100 gr šećera
  • 200 gr čokolade

Glazura:

Priprema:

Maslac prvo otopiti, a zatim keksiće samleti u blenderu. Dodati mlevenom keksu otopljen maslac, izmešati.

Na tacnu staviti obruč prečnika 26cm pa istresti keks i maslac, pa rukom utisnuti i poravnati.

Na laganoj vatri, pari ili u mikrotalasnoj otopiti čokoladu. Prethodno poskidanom belom filu dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa sve mikserom umutiti.

Zatim umutiti slatku pavlaku, sjediniti je sa kiselom i dodati otopljenu čokoladu, koja ne mora da se ohladi i opet sve umutiti. Istresti sve preko kore, poravnati pa staviti u frižider pola sata.

Za to vreme zagrejati 150 ml slatke pavlake da bude vrela pa preliti izlomljenih 150 gr čokolade. Mešati dok se ne dobije glazura.

Preliti lagano preko fila, malo prodrmati, da svuda lepo legne i staviti u frižider na nekoliko sati. Posle samo proći vlažnim i tankim nožem oko obruča, pa ga skinuti.

Tortu možete dekorisati svežim malinama ili borovnicama.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Brzikolači)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs