Sastojci:
- 1 par pilećih grudi
- 3 čena belog luka
- malo karija
- so
- biber
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika brašna
- ulje
Šaran na pirinču: Osvojiće vaša nepca dok se okrenete! (RECEPT)
Priprema:
- Šnicle ako su deblje malo izlupajte preko folije i posolite.
- U činiju sipajte ulja, malo soja sosa, karija, a onda sve izmešajte.
- Sipajte na šnicle i izmešajte.
- Pržite na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 minuta da lepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.
- Preostalo ulje od šnicli sipajte u manju šerpicu pa dodajte brašno i izdrobljen beli luk.
- Pržite da brašno i luk dobiju kremastu boju.
- Dodajite vodu i mešajte do željene gustine, treba da bude ređi sos i da dobro provri.
- Isključite vatru, pa dodajte so, biber, soja sos i peršunov lust.
- Šnicle poređajte u tanjir i prelijte sosom.
- Odmah služiti dok je toplo.
Reforma torta: Najsavršenija poslastica bogata čokoladom i orasima! (RECEPT)