Sastojci za koru:
- 8 belanaca
- 250 g šećera
- 250 g oraha
- 3 kašike brašna
Sastojci za fil:
- 8 žumanaca
- 250 g šećera
- 4 štangle čokolade
- 250 g putera
Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Priprema kore:
- Umutite belanca u čvrst šne, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.
- Dodajte samlevene orahe i brašno, te dobro promešajte.
- Sipajte smesu u veći podmazan pleh i pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.
- Isecite koru na tri jednaka dela (možete svaku koru zasebno peći). Kora ne treba da bude debela.
Priprema fila:
- Umutite žumanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.
- Otopite čokoladu i dodajte u smesu, te lepo promešajte.
- Zatim dodajte puter koji ste prethodno dobro umutili i opet promešajte.
- Dobijenu smesu kuvajte kratko na pari da se malo zgusne.
- Svaku koru premažite filom, pa složite jednu na drugu.
- Fil namažite i preko cele torte.
- Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili proprženim šećerom.