vikend meni

Šaran na pirinču: Osvojiće vaša nepca dok se okrenete! (RECEPT)

Šaran je jedna od najukusnijih riba, te vam donosimo vam sjajan predlog za današnji ručak

Recepti
Autor:
Šaran na pirinču: Osvojiće vaša nepca dok se okrenete! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 600 grama šarana
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veći paradajz
  • 2 sveže paprike
  • 100 gr pirinča
  • začin
  • suvi biber
  • ulje
  • malo aleve paprike
  • peršunov list

Hrskava i pikantna pileća krilca: Prste odmah da položete! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  • Na ulju propržite sitno seckan crni luk i seckanu šargarepu i papriku.
  • Kad omekša dodajte malo aleve paprike i opran pirinač, te sklonite sa vatre.
  • Dodajte začin i biber, te promešajte.
  • Pleh podmažite uljem i sipajte smesu i rasporedite.
  • Ubacite sečen oljušten paradajz.
  • Ribu posolite i pouljite i stavite na pirinač.
  • Pecite na 200 Celzijusa 50-60 minuta.

Kako se kisele kornišoni: Recept za vrhunsku zimnicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs