Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca bez onog malog krajnjeg dela
- 3 kašičice soli
- čili po ukusu, jer nije svaki isto ljut, moj je bio neki blaži pa sam stavila malo više, jedno dve kašičice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 jaje
- 1 čaša brašna od 200ml
- 1 čaša vode od 250 ml
- ulje za prženje
- 2 čaše belog, mekog brašna
- 2 čaše kukuruznog brašna
Ćureće ćufte sa blitvom u bešamel sosu: Brz, lak i ukusan ručak! (RECEPT)
Priprema:
- Krilca isecite po zglobovima, pa pospite sa dve kašičice soli i čilija i rukama sve izmuljajte.
- Ostavite da odstoje dok pripremite ostalo.
- Pomešajte brašno ( mera od 200 ml ) sa vodom, dodajte jaje, biber, so i beli luk.
- Dobro žicom izmutite da ne bude grudvica. Masa je nešto redja od jogurta.
- U drugu posudu pomešajte brašno i kukuruzno brašno.
- U dublju šerpu sipajte dosta ulja.
- Krilca treba da se prže kao u fritezi.
- Kada se ulje zagreje uvaljajte komadiće krilca u tečnu masu, pa u mešavinu brašna i spuštajte u vrelo ulje.Ulje treba da je zagrejano nešto niže od najjačeg.
- Pecite 5 minuta jednu stranu pa okrenite, ukoliko krilca nisu skroz potopljena u ulje.
- Pečeno je posle nekih 10 – 12 minuta ili dok ne porumene.
Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)