Kad ne znate šta ćete za doručak ili večeru, a imate starog hleba na pretek, napravite super topli sendvič pun kačkavalja!
Sve što vam je potrebno jeste stari baget (ili običan hleb), kačkavalj isečen na liske, malo otopljenog putera ili margarina, seckani peršun i beli luk u prahu.
Priprema ne može da bude jednostavnija - hleb celom dužinom zarežite pomoću noža i u proreze stavite liske kačkavalja. U posudi pomešajte puter, peršun i beli luk, premažite ceo sendvič ovom smesom i stavite u rernu da se zapeče.
Pecite oko 15 minuta, odnosno dok kačkavalj ne počne da se topi, a hleb dobije divnu, zlatnu boju.
Dok je još vruće, secite na kriške i služite uz omiljene priloge.
Zbog veličine bageta, dobićete bar 20 kriškica, a ako koristite običan hleb, dobićete bar 10, što je sasvim dovoljno da desetoro ljudi pošteno doručkuje!
Prijatno!