Limun i beli luk, da li ste ih kad jeli zajedno? Verujemo da niste, a postoje dobri razlozi zašto bi trebalo!
Beli luk ima antibakterijska, antigljivična, antiupalna i antikancerogena svojstva. Osim toga, limun je bogat vitamnom C antioksidativno dejstvo, ali u kombinaciji sa limunom, ovaj prirodni antibiotik postaje još moćniji.
Zbog limuna, miris belog luka se uopšte neće osećati, a snizićete holesterol, normalizovati krvni pritisak i sprečiti začepljenje krvnih sudova i srčani udar!
Kombinacija belog luka i limuna izuzetno je dobra preventiva protiv raka, pa zasucite rukave i spremite lekovitu mešavinu!
Sastojci: 4 glavice belog luka, 5 limuna, 2 čaše vode.
Priprema: Luk očistite, iseckajte, a limun operite i ustitnite. U blender stavite luk i limun, s tim da 3 limuna budu s korom, a 2 oljuštena. Zatim dodajte 2 čaše vode. Izmiksujte i stavite u teglu.
Konzumirajte 1 kašiku pre obroka, 2 puta dnevno tokom mesec dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana.
Kad unesete dovoljno ovog vitamina, sve bolesti će nestati za 3 meseca!