Pravilo kod pripreme ovih kiflica jeste: Koliko maslaca, toliko svežeg sira. Koliko svežeg sira, toliko brašna.
Sastojci:
- 250 grama maslaca
- 250 grama svežeg sira
- 250 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- jaje
- so
Ledene kiflice: Što duže stoje, sve su lepše i mekše! (RECEPT)
![](/data/images/2017/08/02/13/123553_kiflice_ff.jpg?ver=1562660546)
Priprema:
- Umesite testo od omekšalog maslaca, svežeg sira, brašna i praška za pecivo.
- Dodajte so po želji.
- Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
- Pospite sa soli i dodacima po želji.
- Pecite na 200 Celzijusa oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Mlečne kiflice meke kao puter: Mini zalogajčići ili velike buhtle! (RECEPT)