Sastojci: 600 g brašna, 100 ml vode, 250 ml mleka, kašika margarina, 3 jaja, 1 1 kašičica šećera, malo soli, 100 g sira, 100 g mlevenog keksa, malo mleka, 50 g suvog grožđa, malo ekstrata ruma, susam, krupna so, kim.
Priprema: Rastopiti kvasac u mlakoj vodi, pa dodati šećer. Razmutiti 2 jaja, dodati nadošli kvasac, brašno, so, margarin i zamesiti glatko testo. Pokriti da naraste, pa ponovo premesiti. Istresti testo na radnu površinu, pa ga istanjiti na 1 cm debljine. Preseći na pola i seći trougliće.
Sir izdrobiti, ubaciti belance od preostalog jajeta i izjednačiti. Keks samleti, dodati suvo grožđe i malo mleka, kao i par kapi ruma. Izmešati. Puniti troigliće jednim i drugim filom.
Slane premazati žumancetom i posuti kimom i krupnom solju. Peći na 210 stepeni 25 -30 minuta. Pečene kiflice pokriti na nekoliko minuta krpom. Slatke uvaljati u prah šećer.
Uživajte!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)