Sastojci:
- 160 grama šećera u prahu
- 120 grama brašna
- 25 grama skrobnog brašna
- 1 kašičica limunske kiseline
- 12 belanaca
- Bobičasto voće
- Slatka pavlaka za šlag
Torta bez pečenja gotov za 15 minuta: Voćna rapsodija ukusa koju ćete obožavati! (RECEPT)
Priprema:
- U posudu prosejte brašno, skrobno brašno, pola količine šećera i sve izmešajte.
- U drugu posudu s limunskom kiselinom izmiksajte belanca da dobijete polučvrsti sneg, pa kad se zapeni dodajte preostali šećer u prahu i sve umutite u gustu penu.
- Kroz sito polako prosejte smesu od brašna i šećera u prahu, te mešajte sastojke tako da jelanca lopaticom odozdo prema gore nežno prebacujte preko smese od brašna.
- Nežnu prozračnu smesu, prebacite u kalup, protresite i pecite u zagrejanoj rerni na 175 Celzijusa oko pola sata.
- Izvadite kolač iz rerne i zajedno s kalupom okrenite naopako i ostavite da se skroz ohladi.
- Skinite kalup i prebacite kolač na tanjir za torte.
Brzinska sladoled torta sa malinama: Osvežavajući ukus zadovoljstva! (RECEPT)